Seneste nyt fra vores Instagram

Ugen op til Eliteskuet

En ikke helt almindelig tirsdag formiddag i hallen hos Bakken Dressage, hvor de unge hopper går ind i den afsluttende fase frem mod fremstillingen til Eliteskuet i weekenden.

En rutine som Bakken Dressage med Silje Bakken og Michael Møller Flintrup i spidsen, med stor succes har prøvet en del gange tidligere. Ugen op til Eliteskuet er ret fast skemalagt for hopperne, så det hedder mandag og tirsdag under sadel, onsdag og torsdag har de fri, og så er de klar til let arbejde under sadel igen fredag og køretur til Vilhelmsborg lørdag med præsentation under rytter om søndagen.

Forløbet for den unge hoppe

Der er lidt forskel på hvornår de unge hopper dukker op til forberedelse til kåring.

Nogle avlere vælger at sende deres hopper i tilridning i februar, og hvis alt går efter planen bliver der også plads til en pause, inden det går løs mod de sidste forberedelser til kåring og evt. Eliteskue. I den pause benytter avlerne sig også ofte af at få ifolet hoppen.

Den anden model er hvor hoppen kommer i tilridning i maj og gøres klar til kåringen og evt. efterfølgende eliteskue.

Under vejs i forløbet er avlere/ejere naturligvis velkomne til at følge med fra sidelinien i den daglige træning, men ellers sørger Bakken Dressage normalt for at få lavet lidt videomateriale, så avlere/ejere kan følge lidt med fra sidelinien alligevel.

5 hopper udtaget til eliteskuet og 2 yderligere kåret i RDH

I år har Bakken Dressage haft 8 hopper gjort klar til kåringerne, heraf en 2 års og en 5 års, mens de restende 6 er 3 års hopper.

Tilbage i 2018 havde Bakken Dressage også 5 hopper med til Eliteskuet, så det er dagen hvor alt skal klappe, da der ikke er meget tid at løbe på indimellem, fortæller Silje.

Silje, Michael og teamet glæder sig til at vise avlernes og ejernes “produkter” bedst muligt til Eliteskuet. Dømt ud fra de to sorte hopper som H2R fik set til tirsdagens træning ligner det bestemt hopper med højkarat medalje potentiale.

Medaljehistorikken

Medaljehistorikken fra Bakken Dressage taler sit eget sprog.

2014: Højgaardens Miss Manifique , sølv. 

2015: Højgaardens Miss Unique, guld.

2016: Bøgegårdens Bea, bronze, + Højgaardens Temporina , bronze.

2017: –

2018: Årets hoppe: Grevens Fakina , guld + Gozzip, guld + Højgaardens Lady Gaxie, sølv + Overgaards Me’rell, bronze + Grevens La Choi, bronze + Forever Fine i OLD + kvalificerede Grevens Superball.

2019: –

2020: Vestermarkens Shakira , guld. 

2021: Årets hoppe: Valerie B guld + Graciosa, bronze.

2022: Lygums Zelina, sølv.

Efter Eliteskuet

Når Eliteskuet slutter på søndag, er det alene 3 hopper som går hjem til deres ejere, hvorefter foreløbig 5 heste gøres klar til efterårets egnethedstest.

Kilde: http://www.horse2rider.com/